Озонoтерапия

Що е озонотерапия? - Лечението на 21-ви век!

Наричана още Медицината на 21-ви век, озоновата терапия е модерна високо-ефективна медицинска технология използваща медицински озон за терапевтични и превантивни цели. Озонотерапията обхваща разновидности от медицински манипулации, при които кислородо-озонната смес е в строго контролирана концентрация. Приложението на озоновата терапия е в широк диапазон на съвременната медицина: обща медицина, вътрешни болести, съдови заболявания, кордиология, неврология, стоматология, ортопедия и травматология, гинекология, дерматология, анти-ейджинг медицина и козметика.

В днешно време, озонотерапията представлява реална алтернатива на ортодоксалната медицина, особено в медицински условия, при които ортодоксалната медицина не предлага ефективно лечение.

 
 

Какво представлява озонът?

Озонът е газ със силна специфична миризма и светло син цвят. Състои се от 3 кислородни атома (03) за разлика от кислородът, който дишаме (02). Името му произхожда от гръцки и означава миришещ. Действително миризмата му е силно специфична. Може да се усети след гръмотевична буря или около източници на силно напрежение.

Популярността на озонът е във връзка с озоновият слой и по конкретно с образуването на озоновата дупка. Озонът се образува се на височина 25км, под въздействието на слънчевата радиация и кислородът. Така образуваният озонов слой ни предпазва от вредното влияние на слънчевата радиация. На него се дължи синият цвят на небето.


Разширяването на озоновата дупка, която е злободневна тема от десетки години се предизвиква от хлор (поради широкото приложение на фреони), както и други аерозолни замърсявания (въглероден двуокис). В крайна сметка, най-широката озонова дупка над Антарктида сериозно променя климактеричните условия на цялата планета.

Озонът е мощен окислител. Той е изключително нестабилен и за секунди се разпада, като в зависимост от веществото или средата, с която контактува се образуват специфични продукти и сложни верижни реакции, на които се дължат и част от лечебните му свойства.

Озонът е силно токсичен при висока концентрация (над 200 мкг/м3). При продължителна експозиция се засягат най-вече дихателните органи и очите. За щастие толкова високи стойности в природата рядко се отчитат. В медицинската практика стойностите, при които могат да се провеждат лечебни процедури са в диапазона 5-80 мкг/м3 и в този диапазон за разлика от споменатата горе токсичност се постигат чудодейни лечебно ефекти.

Кратки исторически факти за озонотерапията

Първият озоногенератор е произведен от Вернер фон Сименс през 1856 година

Първи данни за терапевтично приложение датират от 1870 година отново в Германия от д-р Лендер

През 1881 година д-р Келлог описва дезинфекция с озон срещу дифтерия.

През 1883 година започва първото индустриално прочистване на вода в Оусбаден, Холандия. В днешно време професионални устройства функционират в над 3500 общини.

КАК ДЕЙСТВА ОЗОНА

Много специаилисти в медицината  дават разяснения относно венозната инфузия на озон:

”Реалните мощни терапевтични резултати от венозното вливане на озон биха могли да бъдат разделени основно в две направления. Едното е силното повишаване на имунната система, а другото е способността на озона да стимулира възстановяването на тъканите в организма. Нека разгледаме част от многобройните приложения на озоновата терапия:


 • Бактериални инфекции, дори хронични такива като Лаймска болест
 • Хронична кандидоза, гъбични заболявания
 • Неврологични проблеми от всякакво естество, болест на Паркинсон
 • Множествена склероза и дори диабетна невропатия
 • Вирусни инфекции като Херпес, Ебщайн-Бар, ХИВ и Хепатит
 • Всякакъв вид дегенеративни заболявания като Фибромиалгия, Синдром на хроничната умора, Артрит и Лупус
 • Рак
 • По отношение на сърдечо-съдовите заболявания като инфаркт например, венозната инфузия на озон не само помага за възстановяването на пациентите след прекаран инцидент, но също така помага за неговото предотвратяване.”

Озоновата терапия е напълно безопасна медицинска терапия, с мощен оздравителен ефект. Доказано е дори, че тя всъщност е най-безопасната медицинска интервенция, която няма странични ефекти! В проучване на немски озонотерапевти “5, 579, 238 проведени озонови терапии върху 384, 775 пациенти са дали коефициент на страничен ефект само 0,00007%, при това, страничните ефекти са незначителни и дори не застрашават живота по никакъв начин.” –  университетът към съдебномедицинския институт в Инсбрук, е публикувал дисертацията на д-р Закоб, цитирайки този откъс в Емпиричната медицинска документация на Германия. От друга страна, в САЩ ежегодно са хоспитализирани над един милион души поради възникнали странични ефекти и усложнения от предписани лекарства, а над сто хиляди от тях умират!


 
 

Озоновата терапия е безопасна, тя има над сто годишна история. Много е важно обаче да се спазват необходимите предпазни  мерки, когато се борави с озон. Озоновите терапевти като господин Ашер Милгром, извършват специална процедура за венозно озониране на кръв – автохемотерапия / Major Autohemotherapy (MAH)/. За целта боравят с медицински озон в своите специализирани клиники и озоновите генератори, които използват, акумулират озон в точно определени концентрации. Високи концентрации на озон са вредни за здравето, но когато се използват терапевтични дози, озонът е не само безопасен, но и изключително полезен за клетките в човешкия организъм. Всяко нещо, което е прекалено, е вредно. По-късно ще дам разяснения за предпазните мерки, които е необходимо да се спазват при боравене с озон.

Озоновата терапия е един естествен начин за борба с болестите и детоксикация на тялото. Озонът повишава количеството на кислород в организма като по този начин активира регенерацията на клетките. Ключът към здравето е да се постигне оптимално ниво на кислород в организма. За нас е жизненонеобходимо всяка наша клетка да бъде снабдена с кислород. Всички химични реакции в тялото ни зависят от него.

 • Той регулира киселинно-алкалния баланс като намалява нивото на пикочна киселина – основната причина за подагра.
 • Кислородът е необходим на клетките, посредством него се изхвърлят токсините и  отпадните вещества.
 • Необходим е за правилната циркулация на кръвта – изчиства артериите и вените и позволява хранителните вещества да бъдат адекватно усвоени.
 • Озонът е свръхзареден с кислород и унищожава вирусите, убива бактерии, гъби и ракови клетки – пробива клетъчната мембрана на бактериите и това води до тяхното разпадане. Той нарушава целостта на клетъчната обвивка  на патогените чрез пероксидация на фосфолипидите и липопротеините и по този начин ги унищожава.
 • Озонът запазва здравите клетки и полезните бактерии, унищожава само това, което е чуждо за нашето тяло и от което нямаме нужда.
 • Той хелатира тежките метали в тялото.
 • Озонът увеличава потенцията на хранителните добавки, които приемате и повишава ефективността на антиоксидантите.
 • Повишава хемоглобина
 • Повишава естествено производство на интерферон
 • Ускорява разграждането на мазнини, белтъчини и въглехидрати – подобрява метаболизма.
 • Подобрява функцията на мозъка.
 • Озонът стимулира производството на бели кръвни телца, които се борят с инфекциите – засилва имунитета.
ОЗОНОВА – ТЕРАПИЯ
1 1 процедура 120.00 лв
2 Автохемотерапия – пакет 5 процедури 550.00 лв.
3 Автохемотерапия – пакет 5 процедури + вит. Ц / една пр. / 600.00 лв.
4 Автохемотерапия – пакет 10 процедури 1 000.00 лв.
5 Автохемотерапия – пакет 10 процедури + вит. Ц / една пр./ 1 050.00 лв.
6 Чревна или вагинална озон инсуфлация – 1 процедура 40.00 лв.
7 Чревна или вагинална озон инсуфлация – пакет 5 процедури 180.00 лв.
8 Чревна или вагинална озон инсуфлация – пакет 10 процедури 350.00 лв.
9 Чревна или вагинална озон инсуфлация – пакет 20 процедури 600.00 лв.
10 Подкожно и мускулно озониране –              1 процедура 30.00 лв.
11 Подкожно и мускулно озониране – пакет 5 процедури 125.00 лв.
12 Вътреставно озониране  – 1 процедура 60.00 лв.
13 Външно озониране – 1 процедура 40.00 лв. / зона
14 Външно озонирне при инфектирана рана + превръзка 100.00 лв. / зона

Някои видове кислородни терапии действат чрез насищане на тялото с кислород. Други действат чрез окисляване. Озонът прави и двете.

Детайлно описание на действието на озона:

Бактирициден, антимикотичен и противовирусен ефект: дължи се на директният окислителен ефект върху фосфолипидите и липопротеините, с което се разрушава структурата на стената на патогена и той умира. Грам положителните бактерии, поради спецификите на клетъчната стена са много по-податливи на озоно терапия. При гъбичките, озонът подтиска клетъчният растеж в различни стадии. При вирусите, озонът нарушава вирусното капсулиране и разстройва репродуктивният цикъл чрез разкъсване на връзката вирус-клетка чрез процес на пероксидация. Ефективността върху различните патогени е зависима от концентрацията на озона и времето на експозиция.

При администриране на озон в кръвта, той встъпва във взаимодействие в организма основно с мастните киселини и липопротеини, някои карбохидрати и аминокиселини /тирозин, триптофан, хистидин, цистин, метионин/ в кръвта, междуклетъчните пространства и клетъчните мембрани на различните тъкани. В резултат се образува каскада от сложни физико – химични окислителни реакции (озонолиза), с последствие образуване на първични и вторични продукти (озониди), от което изхожда освен пряко бактерицидно и фунгицидно действие при локално прилагане, така и различни други системни ефекти.

Влияние върху липидната обмяна, чрез директно окисление на мастните киселини, което води до понижаване на холестерол и триглицериди. Този ефект намира приложение в превенцията на атросклероза.

Силен антиоксидантен ефект. Въпреки, че озонът има силен окислителен ефект, той реално стимулира (катализира) антиоксидантната система в лицето на основните чистачи на свободни радикали, а именно ензимите супероксид дисмутаза, глутатион пероксидаза и каталаза. По този начин озонът подпомага и превенцията срещу разрушаващото въздействие на свободните радикали. Стимулира имунитета чрез катализиране на механизми за производството на интерферон. Това води до активиране на имуномодулиращ и противовирусен механизъм. Интерферона стимулира производството на цитокини, с което се активира и проиводството на макрофагите и Т- лимфоцитите. Този естествен ефект на стимулация на интерферон и последващите механизми намира сериозно приложение при терапия на вирусните болести и в частност вирусните хепатити.

Силен противовъзпалителен и аналгетичен ефект. Намалява медиаторите на възпалението, възпрепятства натрупването на млечна киселина и СО в огнището на възпаление, индуцира синтеза на простациклини и други вазодилататори, което създава мощен противовъзпалителен, противооточен, вазодилатативен и аналгетичен ефект.

Озонът е мощно оръжие срещу хипоксията (кислородният дефицит). Благодарение на труда на двукратният носител на Нобелова награда д-р Ото Вартбург е ясна основната причина за стотици заболявания – хипоксията (кислородният глад на клетъчно ниво). Това е причината поставяща се в основата на дегенеративните и туморни заболявнания: артрит, артроза, атеросклероза, мултиплена склероза, злокачествени заболявания, ревматизъм и т.н.

Нервно-стимулиращо действие. Вторичните съединения на озона, т.нар. озониди, имат способността да преминават хематоенцефалната бариера в мозъка, навлизат в ЦНС, където със своя мембраностабилизиращ ефект допринасят за активизиране функциите на невроните по синаптично взаимодействие, транспорт, предаване и съхранение на информация.

Озонът катализира процесите на детоксикация в тялото. Нашето тяло е съставено от 80% вода. От тях 90% е лимфа и 10% е кръв. Клетките функционират чрез изгаряне на захар за да осигурят енергия. Остатъчните продукти при този процес са въглероден двуокис и вода. Ако има недоимък на кислород на клетъчно ниво, изгарянето ще е непълноценно и ще се формират въглероден окис и млечна киселина. Тялото не може лесно да се освободи от окиса, което пречи хемоглобина да се свърже с чистият кислород и телесната температура пада. В резултат млечната киселина се натрупва в системата, запушва лимфните и нервни пътища, евентуално калцификация и причинява дегенеративни заболявания. Необходимо е постъпването на повече кислород и окисляване на тези токсини, но ако това не е възможно, те се натрупват. Кръвта ще пренася тежки товари с утайка и токсините се натруват в мазнините и съединителните тъкани. Водата изграждаща тялото става все по “мръсна”. Болестите са резултат. Озонът и озонидите влияят на всички нива от описаната патогенеза, с което се проявяват един от най-силните начини за детоксикация на тъканите.

Подобряване на циркулацията. При циркулаторните заболявания, съсирването на червените кръвни клетки възпрепятства кръвният поток през малките капиляри и намалява кислородната абсорбция поради намалена контактна повърхност. Озонът намалява или елиминира съсирването на червените кръвни клетки и възстановява тяхната подвижност едновременно с възстановяване на способността за транспорт на кислород. Озонът също така окисява плаките в артериалните съдове, давайки възможност за изхвърлявето на отпадните продукти, непозволявайки съсирването на червените кръвни клетки. Стимулация на кислородният метаболизъм. Озонът причинява повишаване на гликолизните нива в еритроцитите. Това води до стимулация на 2,3- дифосфоглицерата, което пък води до повишаване на количеството освободен в тъканите кислород. Стимулира се продукцията на клетъчни ензими, които действат като чистачи на свободни радикали ( глутатион пероксидаза, каталаза и супероксид дисмутаза). Озонът стимулира цикъла на Кребс.

Противотуморен ефект. Превенция и директно въздействие

Обади се и запиши час на

0878 321 654